ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Прокуратурата със свидетелски показания за поръчковите убийства на Красимир Каменов-Къро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:28 / 08.04.2023Коментари (1)4458
©
Прокуратурата разполага със свидетелски показания, че пребиваващия от години в ЮАР Красимир Каменов, известен като Къро, е поръчител на пет убийства, съобщиха източници от разследването. Екип от прокурори, следователи и полицаи от ГДНП са започнали активни действия по привличането на Каменов като обвиняем и за един опит за убийство.

Криминалистите смятат, че умишленият пожар, при който през 2011 г. умира Марчело Доковски, тогава шеф на общинската фирма "Паркинги и мобилност" в София, е поръчан именно от Каменов. Живеещият в ЮАР българин е съпричастен към убийството и на друг, свързан с паркирането в столицата висш общинар. Става въпрос за Георги Василев, който е убит през 2005 г. Още тогава има версия, че зад покушението стоят представители на бившата силова групировка ВИС, но доказателства не са събрани, припомня БНТ.

Според разследването - Борис Борисов, известен като Боби Белята, който е убит в началото на 2022-ра, също е станал жертва на килъри, свързани с Каменов. Боби Белята е смятан за близък до Христофорос Аманатидис-Таки с когото Каменов е конфликт от няколко години, макар в миналото да са били партньори и да са сочени за едни от наследниците на групировката ВИС.

От "студените досиета" са извадени събраните улики за убийството и на търговеца на земеделска продукция Стойчо Стоилов, който умира след жесток побой, нанесен пред жилището му в столичния квартал "Редута" преди десет години. Преди да се захване с търговия, Стоилов е работил във ветеринария пункт на българо-турската граница. Основната версия е, че фаталният побой е поръчан заради опити на търговеца да развива конкурентен бизнес с този на Красимир Каменов, за когото е известно, че контролира пред подставени лица борсата в столичния квартал "Слатина", както и редица други борси за плодове и зеленчуци в страната.

На борсата в "Слатина" в началото на 2020 г., прокуратурата и ГДБОП, задържаха ТИР с екзотични плодове, като се оказа, че кашоните, в които са били цитрусите, са с импрегнирано голямо количество кокаин.

Заради намеренията на друга знакова фигура от ъндърграунда- Златомир Иванов - Баретата, да влезе в бизнеса с фито-санитарния контрол по границите, прокуратурата и полицията смята, че Красимир Каменов е замесен и в покушението срещу бившия служител на отряда за борба с тероризма. Преди десет години, Златомир Иванов бе прострелян на излизане от Съдебната палата в София, но оцеля.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.04.2023 г.
0
 
 
ба*ти тъпите българи
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: