Прокуратурата потвърди за извършените обиски днес, без да назове имена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:22 / 13.06.2014
2875
Прокуратурата официално потвърди за извършените по-рано днес обиски, но отказа да назове фирмите, от които са иззети документи. По повод множество запитвания от представители на средствата за масова информация, пресцентърът на Софийска градска прокуратура съобщава следното:

На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд.

До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии.

По-рано бе разпространена информацията, че се провежда спецакция в сградата на Корпоративна търговска банка, като в същата сграда се намират и редакциите на ТВ7 и Нюз 7.

Корпоративна търговска банка отрече в офисите й да има проверка. Това става ясно от съобщение на финансовата институция до медиите. Банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, пишат от КТБ и заявяват, че очакват прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка.

От ТВ7 също разпространиха съобщение, в което се казва, че в техните офиси няма обиск и работата там тече нормално и по график. 

"Заявяваме, че телевизиите не са обект на подобна проверка. Работата в тях продължава в обичайния си режим. Екипите на медиите отразяват всички актуални събития", се посочва в официално съобщение на TV7.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Българи и гърци в общ събор с чевермета
Главчев със сигнал до ДАНС
Вредно ли е готвенето на газ?
Историята на Галина Мирчева в овцевъдството
Безработните младежи - те просто не искат да работят
Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).