Прокуратурата: Изказването на Корнелия Нинова е недопустимо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:27 / 04.10.2022
2277
Преписка е образувана в Софийска градска прокуратура по жалба на Кирил Добрев срещу Корнелия Нинова и други членове на БСП. Това съобщи по време на брифинг наблюдаващият прокурор Георги Иванов, предаде репортер на Sofia24.bg. 

"Към своята жалба Кирил Добрев е приложил решение на ВКС. След като се запознах с неговите твърдения и решението на ВКС, сметнах, че към настоящия момент не са изяснени всички относими факти и поради тази причина следва да бъде извършена проверка по реда на Закона за съдебната власт. Започнах проверка, като в качеството ми на наблюдаващ прокурор. Изпратих писмо за БСП, адресирано до Корнелия Нинова, с което изисках да ми бъдат предоставени заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с проведено общо събрание на Националния съвет на БСП. Съща така призовах в сградата на СРП за снемане на писмени сведения от Корнелия Нинова и други членове на БСП", обобщи наблюдаващият прокурор. 

Иванов заяви, че подобни действия на прокуратурата на са прецедент и по подобен начин се процедира винаги, когато в институцията постъпят жалби. Той призова името на прокуратурата да не бъде използвано за тясно политически цели. 

"Фактът, че определен тип политици са сметнали, че определен тип говорене може да доведе до ползи да теб, не им дава право да накърняват името на съдебната власт. Изказването на Корнелия Нинова е изцяло политическо, недопустимо и цели отклоняване на вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми. С подобен тип говорене няма да намалее престъпността", посочи прокурор Иванов.


Виж коментарите (1)

Още по темата (160):
24.03.2024 Социалисти от цялата страна с подкрепа за позицията на 55-те
21.02.2023 Замесен в срамен алкохолен скандал пловдивски хирург напусна БСП
16.02.2023 Иван Ченчев: Напусналите БСП Пловдив отдавна са изключени от партията
14.02.2023 БСП Пловдив: Не социалисти, а служители на едрия капитал напуснаха градската партийна организация
14.02.2023 Срив в БСП - Пловдив, общински съветници напускат столетницата
13.02.2023 Калоян Паргов: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).