Проект: Отглеждането на застрашени породи ще се подпомага с до 100 000 евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:40 / 26.01.2022
2308


В новия програмен ще се подпомага отглеждането на застрашени породи животни. Това е заложено в проекта на интервенция „Възстановяването на земеделски потенциал след природни бедствия или катастрофични събития и инвестиции в подходящи превантивни действия.

Индикативен график 2022 за субсидиите от ДФЗ

Допустимите бенефициенти са публични органи и земеделски стопани, като ще се спрем на вторите. Категориите стопанства, допустими за подпомагане, се разпределят в няколко категории според стандартния производствен обем (СПО):

•    Много малко земеделско стопанство със СПО от 3 000 до 8 000 евро;

•    Малко земеделско стопанство със СПО от над 8 000 до 30 000 евро;

•    Средно земеделско стопанство със СПО от над 30 000 до 170 000 евро;

•    Голямо земеделско стопанство със СПО от над 170 000 евро.


Инвестициите, които могат да бъдат включени в проекта, са насочени към превенция и ограничаване на последствията от:

- вероятни природни бедствия;

- неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития;

- масови заразни болести.


Кандидатите, които се вписват в определението за „малко земеделско стопанство“, могат да участват само за дейности, свързани с отглеждане на застрашени породи животни.

Не се предоставя подкрепа за загубите на доходи в резултат на природни бедствия, неблагоприятни събития и катастрофични събития.

Ако земеделското стопанство е засегнато от природни бедствия, което е довело до унищожаване на най-малко 30% от земеделския му потенциал, инвестициите покриват само неговото възстановяване. Нарушаването на въпросния земеделски потенциал се доказва с документ, издаден от компетентния орган.

Подкрепа ще се дава за материални и/или нематериални активи, в това число машини, съоръжения, оборудване, включително и недвижима собственост, както и общи разходи, свързани с подпомаганата дейност.

Финансовата помощ за земеделските стопани е следната:

•    До 50 % от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи, а за дейности, свързани с отглеждане на застрашени породи животни – 80%; 

•    До 100 % от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи, свързани с възстановяване на селскостопанския производствен потенциал, нарушен от природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития.


Минималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение е 5 000 евро. А максималният размер за един кандидат варира:

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg



 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).