Президентът предупреди за невиждана по мащабите си криза

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:17 / 14.10.2023
5073
Ескалацията на конфликта между Израел и "Хамас" съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Своевременната реакция на ООН и на цялата международна общност, за да има деескалация, е много важна". Това заяви президентът Румен Радев.

"Очакваме двете страни да проявят разум, сдържаност, за да се избегне следваща ескалация, която да доведе до трудно обратими последици", каза още Радев.

Той коментира и темата с нелегалните мигранти. Според него и сега има военнослужещи по нашата граница с Турция, като при нужда ще бъдат изпратени още. На въпроса дали евентуалната бежанска вълна ще попречи на влизането ни в Шенген Радев припомни, че е трябвало да влезем на 1-ви октомври.

"Затова очаквам много по-активни действия от страна на кабинета по взаимодействието с нашите партньори", каза президентът.

Той подчерта, че е необходимо технологично обновяване на службите за сигурност, на Гранична полиция, на Въоръжените сили, но най-вече се нуждаем от концептуално обновяване.

"Това са нови форми, нови способи за водене на военни действия, изобщо нова организация на структурата за сигурност", отбеляза държавният глава.

Държавният глава участва в тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от специализация "Медицинско осигуряване на въоръжените сили" от випуск 2023 – "Васил Левски" на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Военномедицинската академия.

Виж коментарите (3)

Още по темата (228):
04.05.2024 Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Палестина
03.05.2024 МВнР издаде предупреждение
19.04.2024 Сърцераздирателната снимка, която печели световна награда
16.04.2024 Израел съобщи, че е ликвидиран висш командир на "Хизбула"
15.04.2024 Хаменей: Йерусалим ще бъде в ръцете на мюсюлманите
13.04.2024 Правителството: Следим с повишено внимание ситуацията в Близкия изток
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).