Президентът постави срок на партиите да излязат с ясна позиция и решения за оставки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:25 / 17.06.2013
2866
Четвърти пореден ден на протести в страната. На 17 юни те започнаха още от рано сутринта, а българският държавен глава коментира, че те са израз на "силната демократична култура" на българските граждани. Президентът Росен Плевнелиев при откриването на индустриална зона "София - Божурище" съобщи, че насроченият за четвъртък Консултативен съвет за национална сигурност няма да обсъжда само теми, свързани с реформата в сферата на сигурността.

"Очаквам в четвъртък на Консултативния съвет по национална сигурност, който разширих като теми, освен реформата в сектор "Сигурност" добавям и нова тема за дебати, а тя е - адекватни мерки на парламентарно представените политически сили във връзка с политическата криза, в която отново изпаднахме", заяви президентът.

"Нека да бъда много ясен. Това означава, че в четвъртък ние ще дебатираме не просто само по реформите в сигурността и назначенията, и начина, по който ще бъдат направени, но и ще дебатираме генерално по ситуацията в България и какви са адекватните мерки за излизане от кризата. От парламентарно представените политически сили до четвъртък - да консолидират позиции и да дойдат с ясни позиции в президентството. Ще има ли оставки, на кого, няма ли да има", каза още президентът.

Плевнелиев обяви, че не може той да повдига въпроса за оставки в правителството, а това трябва да се направи от самите депутати според моралната им преценка. По думите му протестите показват необходимостта политиците в България да променят подхода.


Виж коментарите (2)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Едър бизнесмен: Има масови съкращения, недостиг на човешки ресурс...
Проф. Рачев: Глътка свежест днес, от другата седмица - мор
Фалстарт на делото срещу Божков
Убийство на възрастна жена шокира България
Неизвестни стрелят с арбалет и експлозивни патрони по коне
Влиза ли Слави Трифонов в Парламента?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).