Президентът: Пловдив трябва да стане център на хранително-вкусовата промишленост в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
17:25 / 20.09.2012
10008
"Пловдив трябва да стане център на хранително-вкусовата промишленост в България. Имате всички условия за това", заяви в Пловдив президентът Росен Плевнелиев след приключване на близо едночасовата си среща с кмета на града Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Вие имате бази и университети. Тук трябва да се случи държавната концепция, наречена "Агро Фууд Тек". Трябва да има технологичен парк, който да се фокусира върху хранителната промишленост и технологичен център. Тук също така трябва да има целенасочени държавни фондове и подкрепа по пътя на производството на храни и създаване на предприятия-производители, а не еднолични търговци, които внасят оттук-оттам", категоричен беше държавният глава.

"Пловдив умее да привлича световни компании. Преди няколко месеца градът ви беше на опашката само с 10 млн. лв., усвоени от еврофондовете, а сега вече цифрите сочат стотици милиони и много добра проектна готовност", каза още той и благодари за активната работа за града на кмета Тотев, на шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, на финасовия министър Симеон Дянков и на колегата му Делян Добрев

Както вече писахме, след Пловдив Плевнелиев ще посети и Куклен, където ще открие нова производствена мощност. Заводът ще даде работа на 700 души, а инвестицията в него е 12 млн.лв. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (18)

Още по темата (2):
30.11.2012 Бизнес планът за технологичния парк в Пловдив готов до края на 2013 г.?
29.11.2012 Изграждат земеделски технологичен парк в Пловдив?
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).