Президентът: България ще продължи отговорно да пази границите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:28 / 19.10.2015
3049
Международната общност трябва да се фокусира върху първопричините, които са отговорни за безпрецедентната миграционна вълна към Европа. Това е била общата позиция на президента Росен Плевнелиев и на заместник-генералния директор на Международната организация по миграция Лаура Томпсън, които разговаряха днес, съобщиха от президентството.

Двамата са били единодушни, че преустановяването на насилието в Сирия, както и възстановяването на политическата стабилност и подобряването на социално-икономическата среда в Близкия Изток и Северна Африка, са в основата на изработването на устойчиви във времето решения.

"България ще продължи отговорно да изпълнява задълженията си по охрана на националната си граница и на външните граници на ЕС, при тясно взаимодействие с партньорските европейски институции и с приятелските съседни държави", заявил президентът.

Той е бил категоричен, че засиленият миграционен натиск върху външните граници на ЕС е общ европейски проблем и дълготрайно явление, което изисква солидарност и общи мерки.

"За съжаление, България остава една от малкото държави - членки на ЕС, които стриктно се придържат към европейските регулации като продължава да регистрира всички влизащи на територията на страната мигранти", обяснил президентът.

Той добавил, че страната ни винаги е проявявала хуманно и толерантно отношение към търсещите закрила, без значение от техния регион и държава на произход.


Виж коментарите (3)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).