През февруари започва проучванията за нефт и газ в шелфа на Черно море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:07 / 15.08.2015
4370
През месец февруари започваме проучванията за нефт и газ в шелфа на Черно море. Това зави министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" във Варна, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Премиерът допълни още, че ако правителството на ПП ГЕРБ не беше свалено от власт "Хан Аспарух" отдавна вече щеше да се проучва. 

"Първите неща, които направи правителството на Орешарски бяха да се спрат концесиите на "Терес" и на "Силистар". На никого не е приятно България да е независима от газа защото сме клиенти. Всяка година плащаме за въглеводороди 6.7 млрд. долара, а нашите находища стоят неразработени. Моят проблем с руснаците започна след като пуснах концесията на големия концерн от австрийска, френска и испанска фирми. На руснаците няма да им е приятно клиента да го няма", каза Бойко Борисов

Той допълни, че например Румъния вече е разработила Черноморския си шелф и внася само 10 % от горивата си. 

"Ние имахме близо две години пауза, държавата я нямаше и всичко спря. Искам да благодаря на главния прокурор, под чието ръководство върви операцията по противодействие на контрабандата с горива. Всичко се е претакало по морета и по танкери и накрая няма пари за пенсии и за заплати. Варненци също виждат ефекта от нашата работа - тази сутрин се изкъпах в морето - хубаво и често е. Същото се отнася и за пътния възел на Белокопитово - всички имаха някакви претенции, а сега като минах, колите си хвърчат и магистралата е прекрасна", посочи още във Варна Бойко Борисов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).