През 2015 - 2018 г. армията ни може да се сдобие с Ф-16, но втора употреба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
15:53 / 22.03.2012
7665
Страната ни ще увеличи международните учения и участия на въоръжените сили както у нас така и в чужбина. По време на изнесеното заседание на правителството в Кюстендил министърът на отбраната Аню Ангелов обяви, че през 2015- 2018 година Българската армия може да се сдобие с изтребители Ф-16 втора употреба. Военният министър каза, че няма промяна в плановете за изтеглянето на българския контингент от Афганистан.

С 24% ще бъдат увеличени международните учения на българските въоръжени сили. Те ще се провеждат както на българска земя, така и в чужбина. Това според министъра на отбраната налага реформираните оперативни звена на армията да бъдат въведени в пълна оперативна готовност.

Едно от важните направления е завършването на цялостната подготовка на първата батальонна бойна група, както и очакваното й сертифициране през месец октомври по време на учение в България и в Германия" на двата учебни центъра.

Аню Ангелов съобщи, че все още не може да стартира процедурата за доставката на многоцелеви изтребители, тъй като бюджетът на министерството на отбраната не е достигнал процент и половина от брутния вътрешен продукт. Въпреки това министърът очаква през 2015- 2018 година да има доставки на изтребители Ф 16 за нуждите на военновъздушните сили.

Ние сме поискали да модифицират някои от предложенията, които ни изглеждат че могат да бъдат модифицирани за да станат достъпни за министерството на отбраната. И най вероятно втора употреба, каза военният министър.


Виж коментарите (31)
Още новини от Национални новини:
Снимка на скорпион, открит в България, взриви мрежата
17-годишния Мариян от Смолян има нужда от нашата помощ, лекува се...
На територията на България днес е регистриран температурен рекорд...
Бойко Борисов: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник в ...
Поредният обърнат ТИР в Прохода на Републиката
Градушка с размерите на яйце удари една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).