Предварително попълнените декларации за доходите са достъпни в сайта на НАП

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
10:42 / 11.03.2020
3613
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица от вчера са достъпни в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите. Притежателите на персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис вече имат достъп до въведените данни за доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, отдадени под наем на юридически лица и субсидии, изплатени на земеделски производители. Всеки данъкоплатец обаче има задължението да провери доколко е вярна информацията в документа. При наличие на несъответствия, може да се правят поправки преди декларацията да бъде изпратена.

В случаите на некоректно попълнена декларация системата връща съобщение на лицето за отстраняване на несъответствия (примерно за несъответствия в авансови вноски, грешки при деклариране на облекчения и отстъпки). Крайният срок за корекция на декларацията е до  30.09.2020 г.

3819 варненци вече са декларирали доходите си за миналата година пред Националната агенция за приходите в града от началото на данъчната кампания. 2222 от тях са предпочели да контактуват с Агенцията по електронен път, като са подали формулярите си с електронен подпис /619 бр./ или персонален идентификационен код, /1603 бр./ което представлява 58% от общо подадените годишни декларации.

Само вчера, 10.03.2020 г., са подадени 292 годишни декларации от физически лица по електронен път.

Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31март.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци, гражданите могат да  намерят на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и националния телефон на приходната агенция 0700 18 700.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).