Предупреждение за опасно време в 7 области на страната утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:00 / 03.11.2021
10815
Предупреждение от първа степен - жълт код, за мъгла в седем области на България издаде за утре Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Предупредителният жълт код е в картата с опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите са: 

Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Пазарджик и Пловдив. През нощта и до около обяд на много места ще има мъгли, които около реките ще се задържат почти през целия ден.

През нощта отново на много места в низините, котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между 6 и 11 градуса, съобщиха от НИМХ, цитирани от БТА.

След обяд ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в страната ще има мъгли, които в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане тихо, ще се задържат почти през целия ден. В останалата част от страната ще се усили вятърът от юг, особено в Източна България и по долината на Струма. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, малко по-ниски - в районите с трайна мъгла. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - близко до средното за ноември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).