Предупреждение: В някои бензиностанции горивата може да свършат!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:05 / 03.03.2022
8651
И днес се очакват опашки от автомобили на бензиностанции в страната. Струпването на коли започна вчера късния следобед след слухове в социалните мрежи за скок в цените и липса на горива.

Пред Нова от Петролната и газова асоциация коментираха, че на този етап не се очаква шоково покачване на цените. А наличности на горива у нас имало достатъчно. От там обаче уточниха, че като ефект от завишеното потребление на места може да се стигне до временно изчерпване на наличните количества.

"Няма липси на горива в страната, рафинерията работи, от "Лукойл"-България ни увериха, че всичко е под контрол, горива има и ще има. И в момента на пристанищен терминал "Росенец" разтоварват суровина", заяви в предаването "Здравей, България" Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

По отношение на цените, той е категоричен, че на всички бензиностанции, които членуват в асоциацията, цените са доста под 3 лева. "Към момента няма никакви условия за шоково поскъпване", заяви Бенчев.

Той е категоричен, че вчерашното поскъпване на техните обекти е било само с няколко стотинки, а причината е, че цените на дериватите и суровия петрол вървят нагоре.

"Ще има вероятно повишение през няколко дни, през седмица, с няколко стотинки нагоре. Ситуацията е трудна за прогнозиране", каза Бенчев.

Премиерът Кирил Петков предупреди снощи с публикация в профила си във Фейсбук, че "без никаква причина в момента се всява паника за горивата". Той подчерта, че един танкер е разтоварил в сряда, а други два се чакат за разтоварване и пише още "гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши".

Петков допълни, че ще изиска проверка от страна на Комисията за защита на конкуренцията, за да се изясни откъде тръгва спекулацията с цените на горивата. Премиерът отговори и на слухове, че България ще изпраща войници в Украйна, като ги нарече "поредната хибридна лъжа".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (734):
09.05.2024 Цената на петрола се вдига, какво ще стане с бензина
07.05.2024 Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територията на страната
03.05.2024 Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
29.04.2024 Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
28.04.2024 Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
22.04.2024 Експерт с прогноза за цените на горивата до септември месец
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).