Председателят на КЕВР: Няма да си подам оставката

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:41 / 03.08.2015
2180
Естествено, че няма да си подам оставката, защото с всички решения, които взима регулаторът под мое председателство, ние сме спазили закона и сме реализирали основния принцип в него, а именно решенията да бъдат прозрачни, справедливи и публични. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулирани Иван Иванов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Всеки може да се запознае с тях на сайта на комисията. Който счита, че трябва да даде нещо на прокуратурата, разбира се може да го направи. В това отношение съм напълно спокоен", добави той.

"Няма да отстъпя, защото през цялото време се водя от ясната мисъл, че съм на този пост, за да защитавам обществения интерес. Нито съм тук, за да правя кариера, нито да се харесам на когото и да било", коментира Иванов.

По думите му, експертите в областта на енергетиката оценяват усилията, които направи Комисията, за да промени първоначално зададените цени за новия регулаторен период.

"КЕВР отказва да защитава корпоративни интереси на една определена част от потребителите. Ние се стремим със справедливи решения да защитим всички потребители, както битови, така и стопански. Вярно, че добавката "задължение към обществото" е много висока, но нека кажем съвсем ясно защо. Защото в резултат на тежки управленски грешки през изминалото десетилетие НЕК беше доведен до финансова катастрофа с милиард и 300 милиона задължения по АЕЦ "Белене" с милиард по "Цанков камък" и с други такива мегаломански проекти", заяви председателят на КЕВР.

"Бизнесът там, където той е почтен, не е виновен за това, но аз веднага задавам контра въпросът - а с какво са виновни българските граждани за този огромен дефицит? Ние търсим справедливо равнопоставяне на тежестта", добави още Иванов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (235):
28.07.2022 Компенсациите за бизнеса за скъпия ток продължават
28.04.2020 След публикация в Plovdiv24.bg: Помогнаха на възрастната пловдивчанка
25.04.2020 Безпомощна жена от Пловдив шокирана от новата си сметка за ток
01.07.2016 Ето ги новите цени на тока и топлата вода за клиентите на EVN
01.07.2016 По-скъп ток за пловдивчани от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).