ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Предрекоха социални бунтове и оставка на правителството
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 25.03.2022Коментари (0)1483
©
Красимир Янков
Правителството на Кирил Петков отчете 100 дни управление. Кризите, с които трябва да се справя, се увеличават лавинообразно - увеличение на цените на стоки от първа необходимост, на горивата, междуинституционални кризи.

"Предстоят социални бунтове, положението е непоносимо. Някакви спестявания спасяват положението. Но като цяло обедняването генерира напрежение, ако няма адекватни мерки. А за тези 100 дни обедняването на българина е най-големият проблем", коментира председателят на ПП "Българска прогресивна линия" Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че ситуацията в страната е извънредна и трябват адекватни мерки. Сред тях - реорганизация в Комисията за защита на потребителя.  

"Ние сме разглеждали вариантите по друг начин да работи държавата с обединен орган за защита на конкуренцията и защита на потребителите. С това поведение на КЗП и с твърденията на управляващите, че олиото не може да е повече от 3 лв., а по рафтовете хората го виждат 5-6 лв., се излагат. Олиото е еманация на това, което се случва с хранителните стоки. Обедняването на хората не трогва това управление. А в момента цените на хранителните стоки галопират", заяви бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Янков предрича предсрочни избори през есента. Тогава напрежението сред хората ще ескалира, заедно с покачването на цените в началото на новия отоплителен сезон.

"Следващите месеци ще има много зрелища, още драстичното увеличаване на цените, народът ще накара правителството да хвърли оставка", убеден е Янков.

Както и в това, че е нужен нов ляв политически проект, който да даде решение на проблемите на обикновения българин.

"Заради несъстоятелността на партиите и управлението, няма партия, която да защитава хората на наемния труд, ощетените от тази политика. Лявото пространство трябва да се разрои и после да се обедини. Започнахме разговор за обединяване на усилията за преглъщане на егото, с всички сме готови да разговаряме. Ние сме ясно оформена лява партия, която започва да търси съмишленици за целите - спиране на обедняването, по-добър живот", каза лидерът на БПЛ.

Той коментира и акциите на МВР и напрежението с прокуратурата. Според него в МВР тече вътрешна проверка заради ареста на Борисов и Горанов, който бил незаконен.

"Бойко Рашков е политическо лице, иначе самата операция се ръководи от други служители. Вероятно има такава проверка за длъжностно престъпление срещу лицата, които са я ръководили. Бойко Борисов и Владислав Горанов са задържани в качеството им на членове на МС, а по нормативна уредба тези действия трябва да се извършат от следовател. Ако МВР не спазва закона, какво да очакваме от българските граждани, щом правоохранителната система погазва закона", допълни Янков.

И призова, ако има виновни лица, да бъдат подведени под наказателна отговорност. Той определи акцията като "зрелище", чиято цел е била да отклони вниманието от актуалните проблеми в държавата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: