Прецедент: Шофьор отнесе глоба за окъпан пешеходец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
14:30 / 07.06.2016
12689
Шофьор окъпа съвсем безплатно пешеходец в Мездра, но ще трябва да се бръкне с 10 лева. Това решиха магистратите в железничарския град, които гледаха май единственото по рода си дело у нас.

До процеса се стигнало след като през март водачът преминал с висока скорост през улична дупка, пълна с дъждовна вода на булевард "Александър Стамболийски". Местен жител, който по това време чакал на тротоара, за да премине, пък бил облят от глава до пети с калната течност. Окъпаният започнал гневно да маха и да крещи по шофьора, но той натиснал още по-яко педала на газта.

Случката се разиграла пред очите на ченгета, които веднага погнали джигита с патрулката си. Настигнали го на улица близо до пощата, дръпнали му едно конско и го глобили с 20 лева.

Шофьорът обаче преценил, че безплатния душ ще му излезе много скъпо и обжалвал санкцията в съда. Магистратите взели пред вид всички аргументи на двете страни и излезли със соломоновското решение водачът все пак да бъде наказан, но намалили глобата му наполовина.


Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (36)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).