Правителството ще одобри ръст на минималната заплата от май догодина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:12 / 09.11.2011
945
От 1 май следващата година минималната работна заплата се увеличава на 290 лева. Това се очаква да одобри кабинетът на днешното си редовно заседание. Мярката е в изпълнение на приоритетите на правителството за гарантиране на жизненото равнище на българските граждани в условия на криза, както и в съответствие с възможностите на икономиката и на консолидирания държавен бюджет за 2012 г.

Според министрите тази политика ще доведе до нарастване на доходите от труд, запазване и повишаване на жизненото равнище на най-нискодоходните групи от българските граждани.

Повишението ще доведе и до стимулиране на икономическата активност на предприятията и вътрешното потребление. Правителството ще определи нов размер на линията на бедност за страната за 2012 г. - 236 лв. Размерът е определен така, че бедните домакинства да са в състояние да задоволяват своите минимални жизнени потребности от храна и нехранителни стоки и услуги.

За изчисляването са използвани данните от изследването на бюджетите на домакинствата в България, провеждано от Националния статистически институт.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...
ЕС облекчава административната тежест за фермерите още от юни
Преговори: Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белен...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми и Красимира никога не са се разб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).