Правителството пред дилема – да даде ли АМ "Черно море" на концесия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:29 / 17.11.2015
2750
"Обмисляме отдаването на концесия на новите пътни обекти от републиканската пътна мрежа. Това са 4 - 5 сериозни отсечки, за които нямат държавно или европейско финансиране, а АМ "Черно море" е сред тях". Това сподели в Бургас заместник-министърът на регионалното развитие Иван Аспарухов. Той допълни, че трябва да се търсят нови решения, защото не можело всичко да се прави със заеми.

Възможно било АМ "Черно море" да бъде дадена на концесия или да се използва публично-частно партньорство, но трябвало да има трайност. От МРРБ търсили всички инструменти за развитие на пътната мрежа.

Днес в Бургас се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югоизточен район. Акцент в заседанието беше целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони. Беше представен и напредъкът в усвояването на СКФ в Югоизточен район към момента, както и възможностите за финансиране по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. и ОП "Инициатива за МСП" 2014 - 2020 г.

Източник: БНР


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува прогнозата за следващите 7 дни
Отцепиха плажната ивица в централната част на Варна
Млада дама нападна с пръчка мъж
Управител на заведение на плажа: При нас е евтино, 15 лева за бир...
На 30 минути от Пловдив: Магическо място, пълно с много красиви л...
Президентът се включи в почистването на морското дъно край остров...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).