Поне 80 лева за куверт, ако на Нова година искаме в заведение!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:37 / 25.11.2019
3848
420хил. българи ще пътуват извън дома за Нова година, но ще посрещнат празниците в страната. 120 хил. пък вече се готвят за фойерверки в чужбина.

У нас фаворит остават спа дестинациите, следвани от зимните курорти Банско, Пампорово и Боровец и хотелите в градска среда.

Да си останем вкъщи с родата, ще ни струва два пъти по-евтино от прекарване навън за Нова година.

Сайтовете за колективно пазаруване и страници на ресторанти пуснаха офертите за празнично посрещане на новата 2020 г.

Салата "Снежанка", катък, редена салата, маслини и яйце са най-честите предложения на ресторантите. Предястията са традиционните сармички, гъби, сухи мезета микс. За основно ресторантите разчитат на обичайното по-евтино пилешко с печен сос или свинско. В куверта са включени десерт, безалкохолно, вода и голямо питие. В 00.00 часа има и чаша шампанско за да си кажем "За много години".

Цените на празничната вечер започват за подобно меню от 80 лева нагоре. Китайско зеле и рукола, пуйка с кестени и пюре от пащърнак вдигат куверта до 130 лева на възрастен.

Децата са оценени на 80 лева, заради липсата на алкохол в менюто им. В част от заведенията децата до 6 години няма да плащат консумация, в други детската възраст се ограничава до 12 години. Предприемчивите собственици на заведения привличат клиенти и с томболи, в които се подаряват телевизори, нощувки в курорти.

За четирима души цената варира около 500 лева, което е двойно повече, ако решите да вдигате наздравици в домашна обстановка.

120 хил. души ще предпочетат да си пият шампанското извън България, като най-предпочитани отново остават съседните ни държави - Сърбия, Гърция, Турция и Северна Македония.

Една от желаните дестинации е Истанбул, където офертата на родна агенция е за 529 лв. на човек. В пакета са включени 3 нощувки със закуски в 5-звезден хотел в най-големия турски град, транспорт с лицензиран автобус с включени пътни и гранични разходи. Местният алкохол и безалкохолните напитки са без ограничение, пише "Монитор".

Балканска Нова година предлага една от родните турагенции. 3 нощувки с 2 закуски ще зарадват гостите на Белград. Пакетът струва 395 лв. на човек, настанен в двойна стая. Мястото на новогодишната вечеря е един от най-известните ресторанти в столицата, а в зависимост от желанията ви – спокойна вечер или диво парти, може да се избере между 2 опции. Вечерята в тихата част на ресторанта ще струва на празнуващите 65 евро, а тази в шумната част 75 евро.

По-платежоспособните българи смятат да обединят почивните дни около Коледа и Нова година и да заминат на екзотични пътешествия на хиляди километри от България. Топдестинациите за почивка на плажа остават Малдивите, Сейшелите и Шри Ланка.

В сайтовете на български турагенции 8 нощувки със закуски и вечери в 4-звезден хотел на Малдивите с включени новогодишна вечеря и трансфер от летището могат да бъдат намерени на цени от 2860 евро.

Виж коментарите (0)

Още по темата (115):
04.12.2020 Ценни съвети за реакция при пожар!
16.01.2020 25% от болничните по празниците са взети от чиновници
13.01.2020 Последно сбогом за елхата от площада в Пловдив
11.01.2020 Дивак изпотроши коледна украса, кмет подаде тревожен сигнал
06.01.2020 450 сигнала получили в КЗП в празничните дни
03.01.2020 КЗП: При януарските намаления е по-лесно да се заблудите
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).