ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Полицейски началник напусна МВР след скандални разкрития
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:24 / 27.03.2022Коментари (5)6603
©
Миналата седмица в "Събуди се" разказаха как полицейски началник живее в лукс и шофира скъпите си автомобили с шофьорска книжка, придобита по незаконен според разследващите начин. Ден, след като е излъчено разследването на Тина Ивайлова от Нова тв, гл. инспектор Звезделин Колев е подал заявление за напускане и е излязъл в отпуск.

Преди седмица Нова тв разказа как полицейски служител притежава няколко апетитни имота в София и околността. Собственик е и на няколко луксозни автомобила. В момента Дирекция "Вътрешна сигурност“ към МВР проверява дали шофьорската му книжка е придобита по законен начин.

По информация на Нова през 2008  г., когато Колев е служител на СДВР, в работно време се прибира в дома си. При ремонтни дейности претърпява инцидент. Налага се спешна интервенция на лявото му око. Претърпява три операции. Според свидетелски показания след това зрението му е нарушено и  дори  не вижда напълно с лявото око. Две години по-късно, през 2010 г., Колев подновява шофьорската си книжка за В и С категория. Как се случва това?

Става ясно, че лекарите подпечатали и подписали медицинските документи за подновяване на професионалната шофьорска книжка  на полицейския служител през 2010 г. и 2021 г. не знаят, че той е бил техен пациент. В първа част на нашето разследване видяхте и техните разкази.

Последното медицинско на гл. инспектор Колев за професионална шофьорска книжка е издадено през май 2021 г., когато той все още е началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП.  От миналата година той е началник сектор "Охранителна полиция" в Четвърто РПУ. От кадрите видяхте имотите, които Колев притежава и къщата, в която живее със семейството си, както и скъпите автомобили, които Колев и съпругата му шофират. Стана ясно, че този лукс не съответства  на доходите, които са декларирали през годините. Разказахме ви също как в работно време  Колев се сдоби с още един луксозен автомобил. Гл. инспектор Звезделин Колев отказа коментар на всичките ни въпроси.

Ден, след като излъчихме нашето разследване, той не само, че не пожела доброволно да докаже истинността на документите, с които е кандидатствал за шофьорска книжка, но и входира заявления за напускане на МВР. Пусна и заявление за едноседмичен отпуск, както и уведомление за напускане на страната. Дестинацията, която е посочил за почивка, е Италия. Екипът ни обаче го засече да шофира в София.

В края на седмицата, вероятно за да спечели още време, Колев удължи отпуската си с още една седмица. Този път посочва дестинация Гърция. В същото време бившите му колеги от "Пътна полиция“ го издирват, за да му връчат заповед за отнемане на шофьорската книжка. На постоянния му адрес, в момента живеят други хора.

"Още на следващия работен ден, след излъчването на вашия материал сме издали заповед за принудителна административна мярка временно отнемане на свидетелството за управление на водач, който видимо не отговаря на медицинските и психологическите изисквания. Като доколкото разбрахме, служителят се намира в законно установен отпуск. Заповедта  е изпратена в РПУ по местоживеене за връчване и за отнемане на свидетелството му за правоуправление. Заповедта е издадена и е факт. Въпрос на няколко дни е да я връчим и да отнемем свидетелството за правоуправление. В негов ущърб  е, че е служител на Министерството на вътрешните работи. Няма как да се скрие, заповедта ще бъде връчена", обясни комисар Радослав Начев – зам. началник на "Пътна полиция“ към СДВР.

Според колегите на Звезделин Колев предвид на това какви длъжности е заемал до момента и като професионалист, той би трябвало да знае какви са последващите действия.

"Честно казано не прави чест на такъв служител на МВР. Служителите на МВР най-вече на ръководна длъжност, трябва да дават личен пример най-вече с поведението си. Това е  абсолютен прецедент до момента в кариерата ми. Не съм се сблъсквал с подобен случай и честно казано не мога да си представя, че някой служител на МВР би извършил подобно нещо. След като изгледахме материала, който излъчихте, в част от колегите тези действия предизвикаха отвращение", допълни комисар Начев.

Става ясно, че за любителска шофьорска книжка не е проблем водачът да е с нарушено зрение. За професионална обаче, каквато притежава Колев, нещата не стоят така. След инцидента той е трябвало да се яви на ТОЛЕК-Транспортна областна лекарска експертна комисия, която да реши за каква категория е годен въпросният кандидат. Експертите също така са щели да преценят и каква длъжност е можел да заема в МВР Колев след инцидента. Това със сигурност би попречило на израстването в кариерата му. Вероятно затова той не се е явил на такава комисия. Сега такава ще бъде назначена в МВР-болница.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Започнете от банкянския Толуп-там да видиш коли и имоти… Тоя е дребна риба в сравнение с Тиква!
+5
 
 
С напускане не става! Дайте да видим имотните декларации.Произхода на доходите с които са закупени тези имоти и дкъпи коли?!Ало Гешефтурата,къде сте?! А тя схемата е ясна:шеф на пътна...ами вс му се отчитат надолу по веригата.Че те така си работят от време оно!
0
 
 
Г-н Рашков не ги ли изхвърлиш всички бивши от предната власт ще е така.Вижте им именията на всички и ще ви стане ясно какви кражби са извършени .Все рожби са на Боко.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 27.03.2022 г.
+3
 
 
Ежедневие в милата ни Родина!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: