Полицаите готови на протести заради решението за отпадане на по-ранното им пенсиониране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
08:40 / 28.09.2014
4379
Служебният кабинет обсъди прекратяване на ранното пенсиониране на военни, полицаи и служители на ДАНС. От стенограмата на последното правителствено заседание става ясно, че кабинетът е приел мерки в отговор на препоръките от ЕК да се въведе минимална възраст за пенсиониране на всички български граждани, в това число и на работещите в специалните ведомства. Работодателските организации определиха решението като позитивно за икономиката, синдикатите очаквано са против с аргумента, че целта е единствено да се намали огромния дефицит в НОИ.

В писмо до ТВ "Европа" остро на новината реагираха синдикатите в МВР. От синдикалния алианс "Сигурност" заявяват, че за тях е "необяснима омразата и презрението на г-н Йордан Христосков към служителите на МВР, който си позволява да заявява в качеството си на министър в заседание на Министерския съвет, че държавата "прахосва" пари за пенсионираните служители от МВР". Според тях освен това изказване е невярно, грозно и неуместно и създава множество проблеми, един от които е насаждането на омраза в обществото към служителите в МВР.

Най-голямата синдикална организация в МВР призовава министъра на труда и социалната политика Христосков веднага да се извини, в противен случай ще сезира Комисията за защита от дискриминация за тази проява.

Синдикатът настоява още за повторно и публично разглеждане на решението за прекратяване на ранното пенсиониране на военни, полицаи и служители на ДАНС. Най-голямата синдикална организация в МВР заплашва, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще пристъпят към незабавни протестни действия във всички разрешени от закона форми и ще се търси отговорност от министър Христосков за дискриминационното му и неуместно отношение в случая.


Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).