ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Подслушвани ли са незаконно български политици?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:00 / 25.05.2021Коментари (3)1794
© БНТ
Специализираният наказателен съд обяви, че не е давал разрешения за подслушване на опозиционни политици, включително и на служебния премиер Стефан Янев. От "Изправи се! Мутри вън!" поискаха Националното бюро за контрол на СРС-тата да проверят дали са подслушвани пред последната година. Протестиращи пред ДАНС затвориха движението по бул. "Черни връх".

От Специалризирания наказателен съд обявиха, че във връзка с твърденията на "Демократична България" за издадени от съда разрешения да бъдат подслушвани политици е направена проверка в съдебните регистири. Тя е установила, че Спецсъдът не е издавал разрешение да бъде подслушван настоящия премиер, нито лица от споменатите в медиите политически формации.

От съда припомнят още, че Бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства прави проверка всяка година. Нарушения не са открити, дори е отбелязано, че съдебният контрол върху тези искания е значително завишен.

По-късно от формацията на Мая Манолова "Изправи се. Мутри вън!" поискаха именно Националното бро за контрол на СРС-тата да провери дали техни активисти и протестиращи са подслушвани през последната година. Мая Манолова е заявила проверката за нея да обхваща и периода около предишните кметски избори.

"Това е начинът да се противопоставим на замитането на следите. Защото и до нас достига информация, че се унищожават веществени доказателствени средства, че ще бъде потулен този огромен скандал", заяви Мая Манолова, лидер на "Изправи се! Мутри вън!".

Арман Бабикян каза, че имат информация, че именно Специализирания наказателен съд е давал разрешения да бъдат подслушвани, въпреки твърденията на съда, че това не е така.

"Ако Спецсъдът продължава да настоява за това, а разбира се и обикновени съдилища, ще се наложи след като изчакаме законоустановения срок, ние да обявим номерата на делата, които се намират там по линия на БОП, Терор и т.н.", коментира Арман Бабикян, "Изправи се. Мутри вън!".

В същото време протестиращи, предвождани от бившия служител в ДАНС Росен Миленов и настоящия зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов, блокираха бул. "Черни връх" пред входа на Агенцията. Те нястояват разследващи полицаи да влязат в ДАНС и да проверят дали се унищожават доказателства за подслушвани опозиционни политици.

"Искаме цялата информация, която е събирана в тази служба да бъде разсекретена, т.е. да стане публично достяние", заяви Росен Миленов.

"Моята работа от 9 юли е била всеки ден на протеста. За да може сега България да има надежда. За едната надежда и за едната справедливост съм бил всеки ден тук. И когато в България има протест, който гони мафията, аз винаги ще бъда тук независимо какво работя, къде работя и кога работя", посочи Тодор Стоянов, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Протестът пред ДАНС блокира движението на градския транспорт и автомобилите между кръстовището с бул. Вапцаров и Хладилника.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И без да ги послушват,те сами си казват,че са боклуци.
Aнонимен
на 25.05.2021 г.
0
 
 
Какво да ги подслушват,то ни писна от тях да пикаят по улиците на София,после осраха и парламента,за какво да ги слушат.Най много някой разговор с олигарсите за пари да са прихванали службите и сега гледат да ги унищожат.
Aнонимен
на 25.05.2021 г.
+1
 
 
И какво като са... Нас обикновените граждани могат, а тях не...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: