Подозират, че и други наши лютеници са бъкани с наркотик!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
08:52 / 06.01.2017
6014
Веществото, което е открито в лютеницата, има сънотворно действие и такова, подобно на това, което има в марихуаната. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Сергей Иванов от Асоциация "Активни потребители".

Вчера, веществото олеамид е открито в лютеница, произвеждана и разпространявана у нас от фирма "Идеал продукт" от Перущица.

"Взели сме от една партида проба, не сме търсили фирмата за обяснение. Има подозрение и за други марки лютеници, просто не сме ги изпитвали по този показател", разясни още д-р Иванов.

"Изследването е направено в България, но изпратихме и проба за потвърждение в Белгия. Наложи се да изчакаме два месеца, докато получим потвърждение", разкри още експертът. 

"Най-вероятно се каса за замърсяване, попаднало от машината. Има практика да се внася доматено пюре от различни краища на света - възможно е така да се е получило", допусна той.

Веществото олеамид е токсично и се влага в пластмаси и смазки. Страничните му действия са две: като приспивателно и като наркотик, който въздейства на същите рецептори, на които въздейства и марихуаната.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).