Подобрява се системата за регистриране за спалните и кушет вагони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:43 / 08.04.2008
1579
"Български държавни железници" ЕАД въвеждат подобрения в системата за регистриране и контрол на пътниците в спалните и кушет вагони. Диаграмата, в която се записват данни за пътниците във всяка спална или кушет кабина, вече съдържа и допълнителна информация за: гарата, от която е издаден билетът на всеки клиент; гарата, от която всеки клиент се е качил във влака и единния граждански номер на всеки пътник. Железопътният превозвач има право да получи от своите клиенти такава лична информация, каквато е единният граждански номер, тъй като дъщерното дружество "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД притежава удостоверение за администратор на лични данни, издадено от Комисията за защита на личните данни, и е вписано в "Регистъра на администраторите на лични данни и на водените от тях регистри".

В допълнение към това, актуализирани копия от диаграмата за разположението и идентичността на пътниците във всеки един спален и кушет вагон вече се съхраняват и при инструкторите по обслужване на спални и кушет вагони. Новият тип диаграми, както и новата организация за актуализиране и съхраняване на данните в тях, дават възможност на железопътния превозвач за по-прецизен контрол върху пътниците в спалните и кушет вагони.

"Български държавни железници" ЕАД въвеждат и нов начин на комуникация между превозния и оперативния персонал. Кондукторите на спалните и кушет вагони разполагат с мобилна връзка с началника на влака, диспечерския център и инструкторите по обслужване на спални и кушет вагони. Мобилна връзка има и със служителите на Транспортна полиция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Брутално задръстване на Маказа
Изследват морската вода
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Предлагат военно обучение за всички мъже под 50 години
Проф. Христова: Това насекомо не е опасно, но пренася тропически ...
Райските кътчета в Родопите с водопадите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).