Почина момчето, паднало от третия етаж на дом за деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:25 / 23.02.2018
4716
Почина 17-годишното момче, което падна от третия етаж на Комплекс за деца с увреждания в град Роман. Момчето беше с черепно-мозъчна травма и наранявания на гръдния кош. Беше му направена операция, но до последно състоянието му беше критично.

След случилото се три болници в София са отказали да приемат пострадалото момче. Причините са били различни - липса на готовност за приемане на пострадал с политравма, липса на свободни легла и липса на конкретен специалист. Младежът беше настанен за лечение в плевенската университетска болница.

Статистиката сочи, че за последните пет години от дома не е осиновено нито едно дете. Семействата, в това число и приемните, ги отбягвали заради заболяванията им. От всичките 30 обитатели на институцията в Роман само двама ходят за ваканциите при родителите си. Другите прекарват там и дните, и нощите, и делниците и празниците.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).