Почернена майка-депутат: Българският шофьор иска да раздава сам правосъдие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:35 / 29.02.2016
3700
Масово във Варна шофьорите карат с превишена скорост. Някои шофьори са изключително нагли, като не зачитат дори правата на пешеходците. Това свое впечатление сподели в интервю за Дарик варненският депутат от ГЕРБ Нели Петрова.

Когато се затопли, централните варненски булеварди се превръщат в писти. Неработещите камери също са голям проблем, изтъкна Петрова.

Според нея случаите на агресия и това, което се случва, е ежедневие по пътищата в страната. "Това е типичното лице на българския шофьор, който иска да раздава сам правосъдие, не спазва никакви закони и няма никаква толерантност към останалите на пътя, посочи Петрова, чиято дъщеря Лора загина на пешеходна пътека във Варна, блъсната от мотоциклетист през 2011-та година.

Нели Петрова разчита на това съдебната система да вземе много сериозни мерки. Според нея е необходим нов Закон за движение по пътищата, а не сегашният да се кърпи. Законът не е чак толкова лош, но той просто не се спазва и доказателството за това са побоищата по пътищата напоследък, отбеляза депутатът.

Шофьорите, които проявяват брутално отношение към останалите на пътя, да бъдат до максимум ограничени да се движат по пътищата в страната, призова народният представител.

Дължимите суми от глоби за пътни нарушения могат да се включат към данъците и така събираемостта на задълженията към КАТ ще стане по-голяма, смята народният избраник.

Петрова коментира и предложението на кмета на Бургас движението в някои квартали на града да бъде ограничено до 25 км/ч,а за останалата част на града скоростта да е 35 км/ч. Според нея предложението не е лошо, но изрази съмнение, че ограничението ще се спазва, тъй като и в момента лимитът от 50 км/час не се спазва.

Петрова сподели, че служебният автомобил, с който се придвижва, не превишава разрешената скорост. Тя разкри, че дори прави забележка на шофьора, когато говори по телефона по време на движение.

Нели Петрова е майка на Лора, която загина на пешеходна пътека във Варна. След смъртта на дъщеря си тя работи постоянно за намаляване инцидентите по българските пътища.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).