По линията София-Пловдив правят най-големия жп тунел на Балканите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:22 / 27.11.2019
10762
Генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) инж. Красимир Папукчийски подписа договора за модернизация на ЛОТ 1 на жп участъка Елин Пелин-Костенец.

Става въпрос за най-тежкия 24-километров участък между Елин Пелин и Веринско, в която ще бъде изграден и най-големият жп тунел в България и на Балканите – двутръбен, с дължина 6.8 км. Практически целият участък Елин Пелин-Веринско е съставен основно от тунели и виадукти между тях. Проектиран е за скорост 160 км/час на пътническите влакове. 

По думите на Красимир Папукчийски ще бъде модернизирана гара Елин Пелин, спирка Побит камък.

"При тях има изграждане на 26 съоръжения, два малки тунела. За мен този обект е предизвикателство, което е изключително тежко, защото ще се осъществява в планински условия. Надявам се изпълнителят да се справи качествено и в срок" добави още той.

"Стойността на договора  e 4 900 800 лв. Изпълнител на проекта е ДЗЗД "Джен-Дуй жп Елин Пелин“, включващо фирмите: "Дженгиз Иншаат Санайи Ве Тиджарет Аноним Ширкети“ АД, "Дуйгу Мюхендислик Иншаат Туризм Дъш Тиджаред Ве Санайи Лимитед Ширкети“ ООД. Срокът на изпълнение e 72 календарни месеца", посочи инж. Красимир Папукчийски.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).