Пловдивски пенсионери заплашиха Божидар Димитров: Или затвор, или...

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
12:01 / 06.03.2014
5475
Поредна анонимна заплаха получи директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. В анонимното писмо, изпратено до него, този път се посочва, че Божидар Димитров бил платен агент на Бойко Борисов и МИ-7 - Лондон. 

"Господин Божидар Димитров, по закон предателите се осъждат на доживотен затвор. Изборът е Ваш господин Димитров, или доживотен затвор, или...!", пише в писмото, което е подписано от "група пенсионери от град Пловдив".

Божидар Димитров неведнъж е бил заплашван, включително и със смърт, като най-често заплахите са идвали във връзка с позициите му по македонския въпрос и негови изказвания за Македония. 

По повод новата заплаха, той коментира, че е много притеснен. 

"Ако досега съм пушил по две кутии цигари дневно, сега вече пуша по три кутии, от притеснение", каза проф. Божидар Димитров

"Живея като за последно", допълни той.

В сегашното анонимно писмо се посочва: 

"Ние като се поразровихме в архива на бившата ДС, открихме, че Вие сте агент на няколко централи. Първо на бившата ДС от 1975 г., добре платен. Второ на бившия кмет на град София от 2001 г., добре платен. Трето на МИ - 7 Лондон от 2005 г., много добре платен". Проф. Димитров е обвинен и за това, че "тенденциозно изопачава някои исторически сведения". 

"Например ролята на Стефан Стамболов и Георги Бенковски за участието им в Априлското въстание 1876 г., че те двамата са били ръководители на Априлското въстание. Господин Димитров, нещо което не го знаете от историята на Априлското въстание - не заблуждавайте младото поколение на България, че Стамболов и Бенковски са били водачи на Априлското въстание, напротив господин Димитров, те и двамата са били много добре платени на турските тайни служби", пише в писмото.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).