Пластичен хирург за силиконовите импланти на битака: Това просто е някаква трагикомедия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:05 / 23.03.2023
1429
Силиконови импланти на битака – допустимо ли е от медицинска гледна точка и защо в социалните мрежи се появиха предположения, че са тези, които Джулиана Гани дари за благородна кауза преди време. Преди четири дни ви съобщихме, че снимки с имплантите са публикувани в социалните мрежи. От фотографиите стана ясно, че имплантите са изложени за продан на битака до чашки за кафе, чайници и всякакви други премети.

Пластичният хирург д-р Ильо Стоянов обясни какви са рисковете и доколко е редно да се продават така и може ли да се използват наново вече използвани импланти, както и дали това не е бактериологична бомба. 

"Това просто е някаква трагикомедия. Не знам какво друго да кажа. Принципно не може такива продукти да се продават на битпазар. Те не може да се продават никъде на друго място, освен от оторизирани дилъри на фирмата производител", категоричен е лекарят пред NOVA.

Той подчерта, че всички импланти се водят медицинско изделие. Това е нещо, което бива въведено в организма на пациента. За продажбата им се издават специални разрешителни.

"Един имплант, издавен от пациент А, дори и да бъде стерилизиран според всичките правила на медицината и на хирургията, не може да бъде поставен на пациент Б, защото носи от пациент А генетична информация", добави още той.

"Рисковете са огромни. Рисковете са най-вече за пациента, който евентуално ще си направи операция с такива импланти. Аз искрено се надявам, аз вярвам, че няма доктор на света, който да използва такива импланти, закупени от битпазар или какъвто и да е магазин – да речем супермаркет или бакалия", каза лекарят.

Той призова пациентите да се доверяват единствено на лекар специалист.

Плеймейтката Джулиана Гани каза пред медията, че не може да потвърди, че това са нейните стари импланти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).