ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Петима кукувци влизат в новия парламент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:04 / 12.04.2021Коментари (2)39767
©
В 45-ия парламент ще има много депутати, които са познати на обществото от студентското предаване "Ку-Ку". Всички те са известни с политическата си сатира през годините на демокрация у нас.

В своите скечове те са осмивали всички ключови политици и политически събития през т.н. преход.

"Мисля, че в този 45-и парламент има най-много", каза Любен Дилов-син, избран за депутат от ГЕРБ - СДС.

Колко кукувци се събирате?

"Ако не бъркам, сме петима, значи аз и Радо Чолаков, които сме учредители. Ние сме от най-най-първата група, която създаде предаването. То в началото трябваше да се казва "Студентски парламент", ако помниш. След това вече, малко по-късно влязоха Слави, Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов", отговори Дилов-син.

Още с началото "Ку-Ку" започва да дразни с политическата си сатира. Второто предаване е спряно заради политически скеч, роден от репликата на Петър Младенов за танковете.

"Изобщо държавата като танк направи от българската младеж, ще употребя един термин, който в момента е модерен в ЦК на комсомола: "демографски пролетариат".

"За времето, през което нямаше "Ку-Ку", се случиха най-невероятни събития в нашата страна. Изтече доста вода, в която сега много хора се чувстват накиснати", заяви Радомир Чолаков.

През годините "Ку-ку" дава няколко депутати. Петър Курумбашев, Емил Кошлуков и Росен Петров. Всичко това обаче се случва след 1994 година и историята на първата забранена политическа партия у нас "Народно движение Ку-ку".

"Нейната листа през 94-а година беше от 11 национали, играли на САЩ 94, и 7-8 бяха водачи на листи. Тогава беше още рано. Неслучайно се задейства чувството за съхранение на тогавашния политически елит и Татарчев по реда на надзора ни спря от участие в изборите и след това ни заличи, буквално с решение на съда ни заличиха", разказа Дилов-син.

Любен Дилов е бил депутат и в 40-ия парламент, а в 43-ия и Росен Петров. "Винаги като една ракета "Пършинг" този хумор, куковският, се е движил по релефа на политиката", коментира още Дилов-син.

А в 45-ия влиза и Слави Трифонов със своята партия "Има такъв народ". А според Дилов-син паралелите с Пепе Грило и Зеленски имат своята логика.

"Той не е толкова в характеристиката прилича ли Слави на Зеленски, или прилича на Пепе Грило, а той е във факта, че социалните мрежи и непосредствената публичност на новото време, в което живеем, ще вкарва в политика все повече такива герои. В тия модерни времена, когато се управляват цели държави като Америка през Туитър и България през Фейсбука на премиера, е съвсем нормално да се случи", каза Дилов-син.

Дилов допуска, че е възможно в един следващ парламент т.н. "кукувци" да бъдат повече от пръстите на едната ръка, съобщи БНТ.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Имаме пример с отбора по футбол от САЩ'94. Отлични футболисти, но това не значи, че са и отлични треньори, още по-малко отлични управленци. Даже и добри не са... Ку-ку беше нестандартно и шокиращо явление в българската ТВ. Страхотно чувство за хумор, което в последстие се изроди в просташките образи като Баба Радка, Шишо Бакшишо и Шиле не знам кой си. Това не значи, че са добри управленци и ръководители. Нищо, България прежива Беров, Кобурготски, Станишев, Орешарски. Преглътна Сидеров, Ганчев, Бареков. Ще преживее и преглътне и Трифонов. Лошото е, че не се вижда никой изявен след него. Да не стане като майтапа за положението в БГ през 2025: Протестите срещу премиера Трифонов се увеличават, най-голямо одобрение получава водачът на опозицията Фики Стораро :) :) :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: