ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Памела Росенова, инструктор: Можем да бъдем активни дори когато работим в офис
Автор: Ния Прелджич 14:13 / 27.02.2023Коментари (0)1246
© Фокус
"Колкото и да е изненадващо, можем да бъдем активни дори когато имаме офис работа. Един от съветите, който давам най-често на такива хора, е да намират начин да се движат възможно най-често". Това каза Памела Росенова, фитнес инструктор, в предаването "Добър ден, България" по Радио "Фокус".

"Има един метод на изправеното бюро, защото колкото по-често стоим в изправено положение, толкова повече калории изгаряме най-малкото. Освен това, имаме постоянна циркулация на кръвта в тялото", каза фитнес инструкторката.

Според нея методът право бюро, където няма абсолютно никакъв стол и всички стоят изправени, и през цялото време пренасят тежестта на ляв крак, от ляв на десен и така постоянно, е страхотен за работното място.

"Също така движението в изправено положение ободрява, ободрява и мозък, и постоянната циркулация на кръвта, и така се чувстваме много по-свежи и активни, защото когато застоим на стол, се измаряме по-бързо, добиваме една такава летаргия, спира циркулацията на кръвта толкова усилено и затова умората идва по-бързо", обясни Памела Росенова.

"Напоследък много студенти, ученици в училище използват този метод и да учат, защото така, пак казвам, можем да бъдем много по-съсредоточени и да не се разсейваме от страничните звукове, страничните шумове и т.н. Сега, ако трябва нещо да се пише ръчно, въпреки че в последно време вече много рядко се пише ръчно, вероятно е по-неудобно, но за компютър е супер", допълни тя.  

Тя добави, че някои фирми имат т.нар. обаждания или срещи, които са по телефон и би било добре служителите да сложат слушалките и да се разхождат из стаята, докато водят разговор. "Докато се движим и говорим по телефона, сме много по-съсредоточени, отколкото като стоим и просто гледаме в монитора", каза фитнес инструкторката.

По темата за правилното хранене по време на работа Росенова беше категорична, че колкото по-често си носим собствена храна от вкъщи, която ние сме си приготвили по наш вкус, с наша рецепта, с наши продукти, толкова по-добре.

"Най-полезно и здравословно е поне три пъти да успяваме да ядем на ден. Другото обаче е, че ако пием по-често вода, то засища глада до такава степен, че може да изчакаме още някой друг час, в който да може да боднем нещо здравословно да кажем. Често пъти оставяме организма до състояние прегладняване. Затова е хубаво – може да е много малко, да е една шепичка или две хапки, но на чести периоди да си хапваме нещо", обясни Памела Росенова.

В заключение тя каза, че кардиото е абсолютно най-важният процес във фитнеса, защото кардиото носи енергия.

"С кардиото добиваме хормона на щастието дори и доста често съм го чувала и са ми казвали, че след една тренировка те се чувстват много по-свежи, много по-бодри и имат енергия да вършат ангажиментите си през деня. Кардиото работи и сърцето, което реално е най-важно за нас, за да можем да съществуваме и живеем в такава среда", заключи тя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: