Пак пребиха лекар от Бърза помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
09:35 / 29.06.2014
6518
Лекар от Спешна помощ отново бе пребит по време на дежурството си в София вчера през нощта. Инцидентът станал в столичния квартал Ботунец, където екипът на Бърза помощ се отзовал без закъснение на сигнал за епилептичен припадък. Пострадалият лекар е с комоцио и с хематом.

"Бяхме изпратени там, като поводът беше 40-годишна жена, която е паднала ударила си е главата и е изгубила съзнание. Когато отидохме на място, жената беше с епилептичен гърч и вече излизаше от него. Тя си е епилептичка", обясни нападнатият лекар д-р Буен Тодоров.

Бих инжекция, за да не се получи вторичен гърч, обаче жената започна да крещи, че инжекцията, която съм й поставил, е много болезнена и както имах папка с документи, тя я бутна и листовете паднаха на пода. Аз клекнах долу да събирам и изведнъж вратата се отвори, влязоха двама млади, аз дори не се изправих, като започнаха да ме удрят", разказа още лекарят.

Нападателите се целили предимно в главата му. Медицинската сестра извикала шофьора на линейката на помощ. Тримата успели да избягат и да изчакат пристигането на полицията. Пострадалият медик е прегледан в "Пирогов" и освободен за домашно лечение. През това време нападателите избягали. По-късно единият от роднините на болната бил заловен и задържан в районното. Той е на 39 години и ще бъде обвинен за нападението над лекарския екип.

След инцидента работещите в Спешна помощ отново излязоха на протест и обявиха, че се страхуват за сигурността си. След разговор с директора обаче продължиха дежурствата си.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
АЕЦ "Козлодуй" ще прекрати договора с Русия за доставка на ядрено...
Реакция: Ден след обявените стачни действия в "Ел Би Булгарикум",...
Мъж от ударения влак в София: Трясъкът беше силен
КЕВР глоби ТЕЦ "Марица Изток I" за укриване на публична информаци...
Премиерът Главчев поряза кмета на Карлово
Забрана на плажа: Да няма жени по монокини, разсейвали спасителит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).