ПП-ДБ: На днешния ден отдаваме почит пред героизма на украинския народ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:32 / 24.02.2023
1164
На днешния ден почитаме героизма на украинския народ. Това се казва в декларация на коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" по повод годишнината от войната в Украйна.

"Фокус" публикува пълния текст на декларацията: 

Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с непредизвикана и бруталната военна агресия срещу Украйна. Режимът в Кремъл се опита със сила да ревизира международния ред и да установи своя имперски модел над Източна Европа.

На днешния ден отдаваме почит пред героизма на украинския народ и храбростта на неговата армия. Защитавайки своя суверенитет и идентичност, те бранят и нашите общи европейски ценности и начин на живот, основани на свободата и човешкото достойнство.

Русия допусна тежка грешка като подцени волята на украинската нация да окаже решителна съпротива срещу агресията. Престъпният режим в Кремъл не беше подготвен за категоричния и единен отговор от страна на международната общност и нейните институции в подкрепа на Украйна.

Като потвърждаваме своите позиции, изразени в:

· Декларацията на Народното събрание, осъждаща агресивните военни действия на Руската федерация срещу Украйна от 24.02.2022 г. и

· Решението на Народното събрание от 03.11.2022 г за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна и укрепване на отбранителните способности на България.

"Продължаваме Промяната – Демократична България“ декларираме, че:

· Ще отстояваме позицията на България като лоялен член на НАТО и ЕС и ще положим всички усилия да гарантираме спазването на решението на Народното събрание за оказване на военното-техническа помощ на Украйна. Украйна упражнява правото си на защита срещу руската агресия в съответствие с чл. 51 от Устава на ООН и помощта за нападнатия не може да бъде разглеждана като намеса във войната, а само и единствено като подкрепа за възстановяване на мира.;

· Ще подкрепим Украйна в нейните евроатлантически стремежи;

· Ще настояваме за създаването на специален международен трибунал, който да преследва престъпленията на политическото и военното ръководство на Руската федерация и нейните съюзници;

· Ще изведем като основен приоритет в своята управленска програма политиката за премахване на всички форми на зависимост, вкл. енергийна, на уязвимост, проникване и влияние от страна на Кремълския режим в България.

Днес, по-силно от всякога, вярваме, че Украйна ще спечели тази война. Това е единствената надежда мирът в Европа да бъде възстановен

Виж коментарите (0)

Още по темата (4443):
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Национални новини:
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...
Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите
Нинова: Пародия! Главчев започна като началника си Борисов да игр...
Оставената без зъби от мутри се похвали
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).