Отворите ли електронния фиш за нарушение, счита се за връчен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:15 / 27.03.2024
4400
Системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата работи все по-ефективно. 

Според Николай Минев, експерт, участвал в разработването на системите за електронно управление, платформата се състои от няколко самостоятелни компонента.

"На първо място е порталът за достъп до електронни и административни услуги. В него са публикувани над 1200 административни услуги, които може да се заявят от цял свят. Освен това има и система за сигурно електронно връчване. Получено чрез нея съобщение има неоспорима правна стойност и не може да бъде обжалвано в съда.

Към момента има връчени над 7 млн. документа. Нова е и интеграцията между МВР и МЕУ, така че да може електронно да бъде връчен фиш. Запознаването със съдържанието се счита за момента на връчване", заяви той пред NOVA NEWS. 

Чрез регистрация в портала за достъп до електронни и административни услуги eGov може да се получи достъп до системата за връчване на фишове, каза още Минев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ще ни изненада ли времето утре?
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Парламентът отново ще заседава извънредно
Некоректна задача в НВО по математика възмути родители
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).