Отнемат кучета от собствениците им, ако са без регистрация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:09 / 22.07.2016
5298
Кучета, които не са регистрирани в общинска администрация - Кюстендил, ще бъдат отвеждани принудително в приюта за бездомни. Това гласи нова наредба на кметската администрация в Кюстендил.

Таксата за домашен любимец е 10 лв. за година и всеки един от собствениците на четириноги може да си я позволи, категорични са чиновниците в областния град. 

Отделно от това при вземане на куче е необходимо писменото съгласие на всички съседи, с което обаче до този момент никой не се е съобразявал.

"Имам куче от 15 години, живея сама. То ми е като дете, но не мога да го регистрирам в общината, защото със съседката до нас сме скарани и тя никога няма да ми даде разрешение. 

Другият съсед до мен е в чужбина, сега какво ще правя", вайка се 68-годишната Снежана Петрова от Кюстендил.

Според друг кюстендилец, ако наредбата бъде приета от общинските съветници, той веднага ще сезира кметството, тъй като постоянния лай на кучето на съседа го подлудява.

"При всеки случай тези промени ще създадат неудобства за хората и за самите служители в Общината. Сигурно ще валят ежедневни жалби, заради съседски вражди", коментира 34-годишен мъж.

Според новите промени в Наредбата за отглеждане, контрол и регистрация на кучетата са предвидени санкции. Първоначално те започват от 200 лв., а при повторно нарушение достигат до 400 за физически лица. При юридически лица глобите са далеч по-високи.


Източник: Монитор

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).