Откриват първата парламентарна сесия на Младежки воден парламент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:44 / 03.11.2011
1734
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Патриарх Евтимий":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Зам.-министър Ивелина Василева ще открие първата парламентарна сесия на Младежки воден парламент организирана МОСВ и четирите Басейнови дирекции на територията на страната.

Събитието е на 04 ноември, петък от 13:30 часа, в хотел "Дедеман Тримонциум Прицес", зала "Тракия", ул. "Капитан Райчо" 2.

Първата парламентарна сесия се провежда два месеца след учредяването на Младежкия воден парламент - 4 август.

Идеята за създаването му в България бе представена по време на проведената през март 2011 г. в гр.Пловдив международна конференция на тема "Интегрирано управление на водите на Балканите и в Източна Европа", посветена на Световния ден на водата - 22 март и 10-годишнината на Рамковата директива по водите.

Тя е заимствана от опита на френската Агенция по водите "Артоа-Пикарди" и Международния офис по водите, които подкрепят тази инициатива, стартирала във Франция и развила се в страните от Европейския съюз.

Целта на инициативата Младежки Воден Парламент е да мотивира и подпомага дейността на училищните и студентските формирования в областта на опазване на водите и водните екосистеми, както и да допринесе за ценностната ориентация на младите хора и за формиране на активна гражданска позиция.

Участници в първата сесия са ученици и студенти от ГПЧЕ "Ромен Ролан", гр. Стара Загора; 39 СОУ "Петър Динеков", гр. София; ОУ "Йордан Йовков", гр. Каварна; ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Челопеч; ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар; V СОУ "Георги Измирлиев"-Благоевград; ОУ "Елин Пелин" - град Пловдив; ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери" - Пловдив; СОУ "Св. Патриарх Евтимий", гр. Пловдив и ПУ "Паисий Хилендарски", Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).