Отхвърлиха предложението за чип в личните карти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:10 / 10.03.2016
3194
Икономическата парламентарна комисия е отхвърлила предложението на Министерския съвет в личните карти да има електронен чип, наречен електронен идентификатор. 

Това стана ясно от изявления на депутати от Реформаторския блок в кулоарите на парламента, които обявиха, че отмяната застрашава въвеждането на електронно правителство и електронни услуги. Аргументите изтъкнаха Найден Зеленогорски, Димитър Делчев и Антони Тренчев. 

Те бяха категорични, че въвеждането на чипа в личните карти и други лични документи няма да натовари гражданите с допълнителни суми, тъй като от МВР са заявили, че това не оскъпява изработката на документите. 

А липсата му ще накара онези, които искат да гласуват електронно, да си купуват специални устройства, които са далеч по-скъпи.

Реформаторите уточниха, че предложението на МС е било отхвърлено от всички в икономическата комисия с изключение само на представителя на РБ, защото в закона това положение не е било разписано добре.

Според тях обаче в пленарна зала неяснотите можели да бъдат изгладени. В обратен случай от РБ се заканиха да напишат специален закон за въвеждане на електронния чип в личните документи.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).