Отчаяната борба на един баща децата му останат в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
22:44 / 17.01.2019
3499
Историята започва през 2017 г., когато той живее в Норвегия заедно с Моника Хеггхолмен - майката на двете му деца, с която съжителстват на семейни начала. На 22 декември 2017 г. Моника е арестувана, без правo на лични посещения и срещу нея е повдигнато обвинение за данъчни престъпления и участие като лидер на организирана престъпна група, разказва Дарик.

През януари 2018 г. Чавдар решава да се върне в родната България заедно с децата си 7-годишния Петър и 3-годишната Георгина, които освен поданици на Кралство Норвегия са и български граждани.

Разказва, че мотивите му за това са били – първо да осигури подходяща семейна среда за децата, тъй като тук разчита на подкрепата на близките си и второ, за да избегне настаняването на Петър и Георгина в приемни семейства, без да има право да ги вижда. Според норвежката практика, когато децата се отглеждат единствено от родител, който не е поданик на кралството, те се настаняват в приемни семейства.

"Вероятността децата да бъдат разделени едно от друго на километри разстояние и без да общуват с биологичния си баща бе голяма", разказва Чавдар. Той допълва,че е дошъл в България, не за да избяга или отведе децата, а за да им осигури подходяща семейна среда и за да изчака развитието около казуса на тяхната майка.

Вече от една година в България Петър и Георгина са напълно адаптирани, посещават детска градина, получават необходимите медицински грижи и общуват само на български език.

"В рамките на престоя ни в България, получих подкрепата на институциите, с оглед отстояване на правата ни, като български граждани", подчерта още Чавдар.

"Те са напълно адаптирани и получават всички нужни грижи, което е установено от редица проверки и документирано в доклади на МВР, социалните служби и Агенция за закрила на детето", допълва още бащата на Петър и Георгина.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).