Осъдиха Румен Овчаров! Има ли изненадани от официалната присъда?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
11:27 / 01.08.2020
7450
Специализираният наказателен съд наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, съобщават от държавното обвинение. Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на "Мини Бобов дол" ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов.

С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма "Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години. Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД Пламен Стефанов.

От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери - 22 775 574,35 лева. Съдът уважи гражданския иск в този размер, Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.

Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).