Оставиха в ареста инспектора от БАБХ с марихуаната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:54 / 12.10.2018
1935
Днес състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на обвиняемия инспектор от Агенцията по безопасност на храните Красен К. Както вече информирахме, той е бил привлечен от прокуратурата като обвиняем за държане с цел разпространение и за отглеждане на марихуана -  престъпления по член 354а, ал. 1 и по 354в, ал. 1 от НК. Красен К., който е ветеринарен лекар, до момента беше задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда.

По сигнал полицейски служители спрели за проверка 32-годишния мъж. След тестване с техническо средство се оказва, че той управлява автомобил след употреба на наркотици. При претърсване в дома му в кв. "Дивдядово“ са намерени в процес за сушене 80 кг стебла и листа марихуана и суха маса канабис. В гориста и трудно достъпна местност край преславско село следово куче е открило плантация с марихуана, като височината на дърветата – специален холандски сорт, достигала до 4 метра. Мъжът е признал, че сам е засял и отглеждал конопа, а технологията е намерил в сайт. Пред разследващите Красен К. заявил, че отглежда марихуана за лична употреба.

След привличането му като обвиняем той е подал молба да напусне Агенцията по безопасност на храните.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).