Още две деца в "Пирогов" натровени от дъвките, съмняват се за наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:35 / 15.12.2017
5889
6 деца са приети в Детското отделение на Клиниката по токсикология в УМБАЛСМ "Н. И. "Пирогов". Това съобщи за "Фокус" доц. Маргарита Гешева, национален консултант по токсикология и началник на отделението по токсикология в лечебното заведение. По думите на доц. Гешева общото между приетите деца е, че са дъвкали дъвки. "Някои дори са глътнали по една или половин. Това е обединяващото, така че става въпрос за епидемиология. Щом има епидемиология, има някакъв токсичен момент", обясни доц. Гешева.

Тя поясни, че четири от приетите момчета са в задоволително състояние, въпреки че имат коремни болки и гадене. "Две момиченца са по-зле - с по-силни болки, повръщане и отпадналост", допълни доц. Гешева, като уточни, че за момента всички деца остават под наблюдение. "Интересуваше ни да не би дъвките да са обработени по някакъв начин, да не би да има и трева или някаква друга дрога, но химическите резултати са негативни", каза още тя.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).