Операторите контраатакуват: Всички спираме bTV

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (70)
20:14 / 22.12.2012
25044
Разпространението на програмите на bТV Media Group ще бъде прекратявано в мрежите на кабелните оператори в страната, поради едностранното прекратяване на договорите от страна на медийната група, съобщиха от Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори /БАККО/.

"Спирането на програмите е неизбежно и не зависи от волята на предприятията, тъй като договорите са прекратени едностранно, без възможност за какъвто и да било избор на операторите. В случай, че те продължат да излъчват програмите на БТВ след като договорите им са прекратени, това би представлявало нарушение на Закона за радиото и телевизията /ЗРТ/ и Закона за авторското право и сродните му права /ЗАСП/, което никой от нашите членове не може да си позволи да направи, обясни правния директор на сдружението г-жа Магдалена Георгиева.

Задължителен пакет от всичките 6 програми на bTV, без възможност за закупуване на права върху една или няколко от тях и нови неизпълними условия без наличието на прозрачна тарифа с ясни принципи на ценообразуване, са причина за възникналия спор между оператори и медията. Поставените от Btv нови изисквания към някои от операторите са на път да ги принудят да увеличат драстично цените на крайните потребители.

"Асоциацията не може да остане безучастна спрямо поведение, което е във вреда на телекомуникационните предприятия, на останалите доставчици на съдържание и най-вече на многобройните потребители", заяви Галя Маринова административен директор на БАККО.

"Асоциацията вече потърси възможности за провеждане на срещи и нормални преговори, тъй като в този спор всички са губещи", категорични са от БАККО.

"Надяваме се bТV Media Group да прояви отговорно отношение към милионната си аудитория, конструктивност и гъвкавост при предлагане на своите програми без задължителното им пакетиране", настояват от БАККО.

Основна задача на Асоциацията в този случай е да съдейства и участва активно за разрешаване на проблема при условия, приемливи за всички страни. В организацията членуват 21 кабелни, сателитни и други комуникационни предприятия с над милионна аудитория и над четиридесет процентен дял от пазара на платена телевизия.

Източник: Кросс


Виж коментарите (70)

Още по темата (26):
25.01.2013 Зрител скочи на bTV: Извинете се!
24.01.2013 Официално: bTV и TV7 отново по "Булсатком"
23.01.2013 Идва краят на сагата между Булсатком и bTV
21.01.2013 “Булсатком": Пускаме bTV, но преговорите продължават
17.01.2013 КЗП ще нищи скандала между bTV и Булсатком
15.01.2013 bTV и Булсатком дължали милиони за музика, дават ги на съд
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).