ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Официално: Втората линия на "Турски поток" ще минава през България, а не през Гърция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 26.07.2019Коментари (5)7169
©
Втората линия на експортния газопровод "Турски поток" ще минава през територията на България, а не през Гърция. Това заяви пред журналисти министърът на енергетиката на Руската федерация Александър Новак в кулоарите на заседанието на руско-турската междуправителствена комисия, цитиран от осведомителните агенции и Фокус. "Втората нишка на "Турски поток“ ще мине през България, Унгария, Сърбия. В България директно", поясни Новак, отговаряйки на въпрос за маршрута на разклонението на газопровода.

По-рано беше планирано това отклонение да мине първо през Гърция. Новак припомни също, че по първата нишка на "Турски поток" доставките на природен газ ще започнат от 1 януари 2020 година. Тя е предназначена за снабдяване на вътрешния пазар на Турция, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа. "Газпром“ счита Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария за потенциални пазари. Капацитетът на всяка линия е 15,75 млрд. куб. метра газ годишно. По-рано вестник "Коммерсант" съобщи, че "Газпром" може да доставя газ по "Турски поток" на България, Унгария, Сърбия и Словакия, а компанията вече участва в процедурата за резервиране на нови тръбопроводи в тези страни.

Материалите за газопреносните оператори на тези страни, публикувани през октомври и ноември като част от процедурата за резервиране на бъдещите мощности, показаха, че маршрутът за доставки до Европа по втората линия на "Турски поток“ ще минава през посочените страни. Според вестника "Булгартрансгаз" ще проведе търг за бъдещи мощности. В същото време се съобщава, че операторите от Унгария, Австрия и Словакия вече са провели търг, за да резервират нови мощности в края на октомври. "Газпром“ планира да започне доставки за България и Сърбия през 2020 г., до Унгария през 2021 г., а до Словакия през втората половина на 2022 г.


Още по темата: общо новини по темата: 157
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
откъде ще търсим персонал ??? Калинки ясно, имаме в излишък
0
 
 
Един г*з колкото и да го въртиш пак на уя на България ще се качиш. Поздрави на Путков.Заобиколи Украйна ,за да мине през Турция.Голям праз дали газ-а от Русия ще минава през Украйна,Молдова,Румъния ,през България за Турция или директно през Тръбата под Черно море за Турция и пак през България. За тези глупаци дето реваха,че щяли сме да купуваме Газ от Турция...НЕ бе ШАПШАЛИ. Пак взимаме от Русия,но транзита вече няма да е през Газопровода Дружба,а от Турция. Руснаците така искат да не плащат транзитни такси на Украйна,Молдова,Румъния и България,а искат да плащат заеми за Газопровода под Черно море,който ще е техен и ще доставят газ на Турция директно. И разбира се да накажат Украйна.Не само със сегашния газопровод ,но и със Северен пАток 2. Интересно е,че от случая можем да спечелим.Защото Транзита по сегашното трасе е много повече км.за вход до Сърбия,отколкото трасето от румънската граница до турската сега! Тъй,че приходите ни от транзит на газ едва ли биха паднали ако имат интерес да доставят газ до Централна Европа през нас,но пък има нещо ,което на много хора убягва! Газопровода през бг територия ще е на Булгартранс газ ,а не на смесената фирма "Южен поток" с 51% за руснаците. Ето за това не се случи Южен поток.Защото разни тарикатски ОвчАрки и Орешишарки искаха да нарушат Енергийния пакет на ЕС за собственост и достъп до газопроводи в ЕС. Принудиха руснаците да търсят друг вариант и те си го намериха с Турски поток.Колкото и да ни плюеха(от яд),те бяха наясно,че пак през България ще се наложи да минат.Няма от къде другаде.Заради номерата в Кипър на турските сондажни кораби,Гърция им показа среден пръст.Те си имат свой проект да карат втеченена газ до Александрополи и от там по техния газопровод да стига до Македония,Албания и Италия.Имат интерес да си прекарват газ(Египетска или Американска,в бъдеще Кипърска и Израелска) по свои тръби,а не руски! Та така другари...пак се нанизахте на България :)
+1
 
 
Хахахахахаха... Щели били да заобиколят България и нам-си-кво-си... :)
0
 
 
Идеално. И ще плащаме на турците за транзита. Пак лъсва връзката Бойко - Ердоан... От цялата хава ние ще плащаме на турците... Цирк...
0
 
 
И по какво ще транспортират газ началото на 2020 през България до Сърбия,като между Турски поток и България няма втора тръба. Може би през тръбата на "Дружба".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: