Очакват се повишения на речните нива

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:10 / 05.10.2015
1141
Утре се очакват повишения на речните нива, на места краткотрайни и незначителни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. 

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология днес преди обяд над Западна, а след обяд и над Централна България ще има превалявания от дъжд. Очакваните количества са около 5 л/кв.м, на отделни места, главно в планинските райони - 10-20 л/кв.м. 

Във вторник сутринта на отделни места в Източна България все още ще има превалявания, в количества 3-5 л/кв.м. В сряда от запад ще започнат валежи, които ще обхванат по-голямата част от страна. Количествата в Западна и Централна България ще са 10-25 л/кв.м, в Източна България - 5 л/кв.м.

През изминалото денонощие (от 8 ч. на 3-ти до 8 ч. на 4-ти октомври) нивата на повечето от наблюдаваните реки в страната са се понижавали. Водните количества на наблюдаваните реки в почти цялата страна са около праговете за ниски и средни води, в долните течения на реките Провадийска и Камчия (Черноморски басейн) и в средното течение на р. Марица (Източнобеломорски басейн), водните количества са около праговете за високи води.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Социолог: Затъваме, хора. България си отива пред очите ни
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Важна информация, ако ще сключвате сделка за имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: В понеделник си...
Търговци прехвърлят гръцка ягода в български щайги


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).