Обрат: Шефът на КАТ- Казанлък бил подтикнат към самоубийство, около тялото му са открити хиляди левове и незаконен пистолет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:26 / 14.12.2018
8529
На около 30-40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ-Казанлък Тодор Николов са открити 4-5 пачки банкноти български левове с различен номинал между 100 и 20 лева, както и револвер в кожен кобур, най-вероятно незаконен и кутийки с боеприпаси за него. Това съобщи току-що на брифинг в Казанлъшкото село Бузовград окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. 

Той потвърди, че около 13 часа при обход на полицаите за охрана на обществения ред в Казанлък край стената на язовир "Копринка" в гориста местност е открито тялото на издирвания от сряда Тодор Николов. Той бил в личния си автомобил, прострелян в дясното слепоочие с един куршум. В ръката си все още стискал служебния си пистолет "Макаров", поради което основната версия на разследващите е самоубийство, съобщава "24 часа".

Според директора на ОД на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев смъртта е настъпила около 38 часа преди тялото да бъде открито, тоест малко след като катаджията е бил обявен за издирване в сряда. Разследващите тепърва ще преброят колко лева са откритите пари, но най-вероятно те са по-малко от 10 хил. лева и ще установяват дали има връзка между тях и мъртвия.

На този етап не се изключва и вероятността парите да са във връзка с някаква корупционна практика в КАТ-Казанлък, макар че до момента не са подавани сигнали за подобни нарушения.

Хората в родния на Николов Бузовград са в шок и не вярват, че сам е посегнал на живота си.

Кметът на селото Михаил Янушев пристигна лично на мястото, след като научил, че тялото е открито.

"Това е наистина голяма трагедия. Беше човек харизматичен, който би помогнал на всеки един и е помагал. В същото време беше голям професионалист в работата си", каза Янушев пред БТВ.

"Снощи като чух по телевизията плаках. И сега съм готова да плача за него. За мен Тошко е много добър. Нищо не е казал – има ли проблем, няма ли", разказа Иванка Желязкова, съседката на починалия началник на КАТ.

Други съседи разказаха, че Николов не е имал конфликт с никого в селото.

Инспектор Красимир Пешев от пътната полиция в Казанлък е сред последните, разговаряли с полицейския началник два дни преди трагичната развръзка.

"Сутринта той имаше ПТП на Мъглиж с пострадали хора и в тая връзка разговаряхме. След това се видяхме около 13:30 ч. Коментирахме само служебни теми. Лично аз не съм забелязал конкретна промяна в него", разказа Пешев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
16.12.2018 Опитват да разчетат бележник, захвърлен в близост до тялото на шефа на КАТ-Казанлък
15.12.2018 Съдебни лекари казаха от какво е загинал шефът на КАТ Казанлък
15.12.2018 Случаят със смъртта на шефа на КАТ Казанлък се заплита
14.12.2018 Шефът на КАТ в Казанлък се е самоубил
14.12.2018 Ексклузивни подробности за смъртоносната трагедия с шефа на КАТ Казанлък!
14.12.2018 Откриха тялото на началника на КАТ Казанлък с огнестрелна рана!
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).