Обмислят увеличение на всички пенсии от януари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
16:06 / 08.09.2011
5594
Правителството обмисля увеличение на всички пенсии от януари следващата година, каза днес в Русокастро, община Камено социалният министър Тотю Младенов.

По думите му има реална възможност още в началото на годината доходите на населението да се повишат.

"Надявам се, че като започнем да гледаме макрорамката на бюджета през следващия месец, ще има достатъчно средства за по-добра социална политика", коментира Младенов. Той заяви, че е оптимист и предвиди в бюджета за следващата година да има повече пари за увеличаването на доходите, като подчерта ще средствата ще бъдат приоритетно за пенсионерите.

Министърът подчерта, че въпреки кризата правителството е успяло да увеличи минималната работна заплата, която от 1 септември е 270 лв. и да вдигне вдовишките пенсии.

"Ще мислим от първи януари за всички пенсии", подчерта Тотю Младенов без да конкретизира с колко процента ще бъде повишението. Новите цифри ще станат ясни по време на обсъждането на макрорамката на бюджета за 2012 , след като се видят данните от приходната част за деветмесечието и прогнозата за следващата година.

Социалният министър пристигна в Русокастро за първата копка на разширението на детската градина в селото. С този обект на практика стартира мащабен социален проект, който обхваща 56 общини в страната. Финансирането е със заем от Световната банка в размер на 40 млн. евро., от които почти 70 млн. лева са предназначени за пряко финансиране на общини и предоставяне на услуги за деца до 7 годишна възраст и техните родители. Проектите се изпълняват в срок от 2 години.

Източник: Дарик


Виж коментарите (25)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).