Областният: За последните 16 месеца държавата направи много за Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:12 / 13.03.2013
3284
Какво е направено от държавата и респективно от областна администрация за града ни обобщи в отчет за дейността си за последните близо 16 месеца областният управител Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според него от години не е правено толкова много за Пловдив, като за доказателство на думите си той даде няколко примера: 

"Античният театър, Одеонът и Римският стадион ни бяха предоставени от държавата за безвъзмездно ползване за срок от 10 години. Идеята беше те да бъдат стопанисвани от Община Пловдив и приходите от тях да отиват в общината, каквато е нормалната практика", каза Димитров и изброи още имоти, дадени за стопанисване на Пловдив - къща "Недкович", стадион "Пловдив", бившият хотел на Ванко 1, къщата на ул. "Съборна 21", къщата "Цанко Лавренов", имот на ул. "Трудовак" 1 - бившият свързочен полк, предоставен изцяло за нуждите на пловдивската жандармерия.

Здравко Димитров със задоволство отбеляза, че пътят до язовир Пясъчник вече е готов, а пътят Съединение-Цалапица е цялостно преасфалтиран. Готови са праговете на река Въча, с което се решава водният проблем в община Кричим.

През изминалата 2012 година Здравко Димитров като областен управител е извел на преден план два изключително значими проекта. Първият е за водоснабдяване на Пловдив и други общини от язовир Въча. Той бе определен като знаков ангажимент на областта и на държавата.

Вторият проект, който губернаторът отново постави на дневен ред и "извади от нафталина", е този за тунел Троян - Кърнаре.

Сред постиженията за последната повече от една година Димитров посочи и получаването на пари за училищата в Съединение и Садово, както и реновирането на 8 школа в община "Родопи".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Важно е да знаете кой и кога има право да ни спира на пътя
Тежка катастрофа затвори "отсечката на смъртта", двама са пострад...
Мъж е в тежко състояние, след като го блъсна трамвай
Говори българският полицай, разкрил схема за милиони във Великобр...
Кампания 2024: Фуражните култури стават допустими при биологичнот...
Дамите в селското стопанство: Лиляна Матева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).