Обирът на заложната къща се оказа инсцениран, задържан е служител

Автор: Ливия Кукова
Коментари (0)
10:52 / 28.02.2024
1856
Криминалистите на Областна дирекция на МВР – Благоевград задържаха служител в заложната къща на улица "14-ти полк“ в Благоевград, който се оказало, че е инсценирал грабеж, предаде репортер на "Фокус“.

От МВР информираха, че в резултат на предприетите светкавични действия, криминалистите са установили автора на съобщения грабеж в заложната къща в Благоевград. Става дума за служител във фирмата. Сигналът за престъплението е получен вчера около 12.45 часа от охранителна фирма.

От пристигналите на място полицейски служители е установен 27-годишният мъж, служител в заложната къща. По негови данни, минути преди това в обекта нахлули двама, единият от които въоръжен с пистолет, които го заплашили и след като отнели наличната сума и златни накити, изложени за продажба, побързали да изчезнат.

В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента, криминалистите установили разминавате в подадената информация. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
27.02.2024 Въоръжени задигнаха пари и златни накити от заложна къща
Още новини от Национални новини:
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...
Пепелянка ухапа жена на Южното ни Черноморие
Проучване показва интересни проценти за партиите седмица преди из...
След МВР акция хванаха непълнолетни в дискотеки и барове
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа
Избират делегатите за патриаршеския събор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).