Новият терминал на летище "София" готов до 10 години, ще изглежда ултрамодерно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 18.11.2019
6443
Новият концесионер на летището за следващите 30 години вече е ясен – "Соф Кънект“. Новата визия на летището предвижда то да се превърне в "огледало“ на София и околностите му, а пътниците, дори само кацайки на новото летище да усетят българската култура, дух и традиции.

Амбициите за Терминал 1 и 2 са да има повече пространство и обслужването на пътниците да се оптимизира, проверката за сигурност и паспортният контрол за международните полети ще бъдат засилени с цел по-голяма безопасност.

Планира се Терминал 1 да бъде реновиран, а Терминал 2 – модернизиран от гледна точка на съоръженията за обслужване на пътниците, разширяване на зоната с магазини, както и формиране на повече места за хранене и отдих.

До 2022 г. се очаква да завърши обновяването на двата терминала, а също новите "ръкави“ за качване и слизане от самолетите и новият паркинг за автомобили.

До 2030 г. концесионерът смята, че ще бъде изграден новият Терминал 3, именно тогава работата си ще преустанови Терминал 1.

Сайтът също ще се подобри с повече полезна информация за заминаващите и кацащите пътници, полезни съвети преди пътуване и други.

Ето и как ще изглежда новото летище София:


Новият терминал на летище "София" ще е готов до 10 години, ще изглежда ултрамодерно

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).