Нови табели по пътищата от октомври

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:53 / 08.08.2012
3624
Нови табели по пътищата на България ще има от октомври. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е наредила на всички областни управители да прегледат табелите на териториите си и да ги актуализират до края на септември. Това се налага заради объркването с пътни знаци към морето и оплаквания от страна на пътуващите.

В последните дни шофьорите се жалваха, че пътувайки към морето, на Петолъчката ги объркват 9 различни указателни табели.

И знаците около столицата ще бъдат актуализирани заради новоизграждащите се отсечки. Километър "0" ще бъде изместен, след като се пусне отсечката от магистрала Хемус от Околовръстното до гара Яна, съобщи още министър Павлова.

Предстои да се направят проверки на цялата плажна ивица, започвайки от север. В министерството на регионалното развитие има "зелен" телефон - 080011918, на който хората да сигнализират, ако има нередности по плажа - ако концесионерите искат незаконно входна такса и ако гонят хората от ивицата, каза министър Павлова. Досега бяха открити нередности на плажа Каваците, където концесията ще бъде развалена.

Глобата за нередности е 0,5% от концесионната такса за всяко едно нарушение, която е от 130 до 200 хиляди лева годишно.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
На тази дата през 2024 година местим стрелките с един час назад
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).